billig-revisor

Har du brug for en billig revisor?

Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for en statsautoriseret revisor, en registreret revisor, en billig revisor eller en bogholder? Det kan vi godt forstå! Det kan nemlig være en jungle at finde rundt i, hvad der er nødvendigt, og hvad der kan være spild af penge. Mange mindre virksomheder bliver ofte fanget i en dyr revisorregning, når de egentlig bare kunne ‘nøjes’ med en bogholder, som i øvrigt er en del billigere. 

Hvorfor skal du bruge en billig revisor?

Man kan bruge en revisor til meget. Hvis man eksempelvis skal stifte en virksomhed, omdanne en virksomhed eller lukke en virksomhed, vil man få brug for en hjælpende hånd, af en godkendt revisor. Derudover kan en revisor også hjælpe med økonomisk og skattemæssig rådgivning for både virksomheder og privatpersoner. 

En revisor kan også afgive de 4 revisorerklæringer:

Revision

Væsentlige poster vil blive kontrolleret og alle oplysninger bliver eftertjekket. 

Højeste sikkerhedsgrad der kan opnås. 

 
Udvidet gennemgang
En blanding af fuld revision og et review. Revisoren læser eksempelvis ledelsesberetningen.
Moderat sikkerhedsgrad. 
 
Review
Dialog omkring regnskabet, og der bliver gået i dybden med de poster som giver anledning til det. 
Begrænset sikkerhedsgrad. 
 
Assistance
Hjælp med opstilling af regnskab. Er der åbenlyse fejl i regnskabet, kan erklæringen ikke afgives. 
Lav sikkerhedsgrad.

Hvis man ikke har revisionspligt, kan man bruge en ikke-godkendt revisor til at hjælpe med opstillingen af årsregnskabet. Den ikke-godkendte revisor er ofte en bogholder, som allerede har styr på de forskellige krav og regler indenfor revision. Altså kan den ikke-godkendte revisor egentlig godt udføre (hvis ikke alt) det den godkendte revisor kan, lige bortset fra at underskrive og stemple arbejdet. 

Hvad er en billig revisor?

En revisor er uddannet i at revidere og kontrollere virksomheders regnskaber. Derudover kan en revisor også udføre økonomisk, skattemæssig og finansiel rådgivning, da de har en bred økonomisk viden. 

Titlen som revisor er ikke beskyttet. Derfor kan en bogholder sagtens kalde sig revisor, dog må vedkommende ikke benytte sig af de to godkendte og beskyttede revisortitler; registreret og statsautoriseret. De to former for godkende revisorer, har taget en længere uddannelse end en bogholder, samt haft et længere praktiskforløb hos et godkendt revisionskontor. 

Men hvad er forskellen egentlig på de to former for godkendte revisorer?

Forskellen mellem en registreret revisor og en statsautoriseret revisor

Registreret revisor

  • Har færdiggjort det 2-årige grundforløb på cand. merc. aud uddannelsen
  • Har haft to til tre års praktisk erfaring hos et godkendt revisionskontor
  • Har færdiggjort uddannelsen ved en kvalifikationseksamen

Statsautoriseret revisor

  • Er den højeste form for uddannelse i revision
  • Har færdiggjort hele cand. merc. aud uddannelsen som varer fem år
  • Har haft to til tre års praktisk erfaring hos et statsautoriseret revisionskontor
  • Har færdiggjort uddannelsen ved en revisoreksamen

Altså er der ikke den store forskel mellem registrerede og statsautoriserede revisorer, og da statsautoriserede revisorer kan udføre det samme stykke arbejde, som en registreret revisor (og ikke omvendt), kan man den dag i dag ikke længere uddanne sig som registreret revisor. 

Nogle eksempler på opgaver som kun en statsautoriseret revisor kan udføre, er revision af børsnoterede selskaber samt finansielle virksomheders regnskab. 

Hvis man som virksomhed eller forening skal søge offentlig støtte, skal man igen bruge en statsautoriseret revisor. Et eksempel på dette er statens hjælpepakker i anledning af Cosonakrisen, hvor man vil få brug for en revisor erklæring af en statsautoriseret revisor for at søge dette. 

Hvad er en bogholder?

En bogholder arbejder typisk med bogføring, afstemninger og konteringer. Det betyder altså, at det er bogholderen der har fingrene nede i dit regnskab og i dine bilag. Det er bogholderen som kan spotte de små fejl, og som har den praktiske erfaring til at håndtere dit regnskab. Bogholderen kan opstille et regnskab, men må dog ikke revidere et regnskab eller rådgive. 

Hvem SKAL have en revisor og hvem kan slippe?

Når en virksomhed har lovpligtig revision skal det være en statsautoriseret eller registreret revisor som reviderer deres regnskab. Du har lovpligtig revision, når din virksomhed når over 12 fuldtidsansatte, mere end 8 milioner kroner i  omsætning og over 4 milioner kroner i balancesum. 

De forskellige regnskabsklasser

Der findes forskellige former for revision, og den type revision lige præcis din virksomhed kræver, er afhængig af hvor kompliceret et regnskab den har. Dette er opdelt efter regnskabsklasserne; A, B, C og D. 

Hvis du eksempelvis har en enkeltmandsvirksomhed hører du højst sandsynligt til regnskabsklasse A, da denne gruppe har de mindst komplicerede regnskaber. 

Hvis du derimod har en større virksomhed eller fx er børsnoteret, vil du høre til regnskabsklasse D, hvor de mest komplicerede og store regnskaber udføres. 

Hvis du er i regnskabsklasse A eller B, kan du sagtens benytte dig af en revisor som ikke er godkendt, da du ikke behøver en revisorerklæring eller revisor underskrift på noget. Dette er også et billigere alternativ frem for de godkendte revisorer som typisk er dyrere. Det vil derfor give god mening som en mindre virksomhed at søge dette. 

Hvis du derimod er i regnskabsklasse C eller D, vil du være nødsaget til at have en godkendt revisor. 

Hvorfor skal du vælge OB Revision?

Hos OB Revision tilbyder vi bogføring og revisionsydelser til konkurrencedygtige priser. Vores revisor har over 25 års erfaring som både bogholder og revisor, og er kendt for hendes sublime service. Vi vægter den tætte kontakt til vores kunder højt og ønsker gode lange samarbejder. Det tilfører ekstra værdi til vores arbejde, og det er derudover en fornøjelse at se vores kunder vækste og udvilke sig. 

Vi har forskellige samarbejdspartnere som både er autoriserede revisorer, og statsautoriserede revisorer, hvilket betyder at du kun betaler for det som er nødvendigt for dig. Det betyder også at vi kan holde prisen lav, men kvaliteten af arbejdet i top. 

Har du brug for en billig revisor?

Har du brug for en billig revisor, vil du have et uforpligtende tilbud eller ønsker du måske at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig? Så er du velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular. En af vores erhvervsrådgivere vil herefter ringe dig op inden for 48 timer, og hjælpe dig videre i forløbet.