bogføring-pris-pr-bilag

Bogføring pris pr. bilag

I dette indlæg kan du læse alt om bogføring pris pr. bilag, hvad du bør overveje inden du vælger en revisor og et bogføringsprogram. 

Find det bedste tilbud - bogføring pris pr. bilag

Når man skal ud finde en revisor, kan det være svært at gennemskue den præcise bogføring pris pr. bilag. Researcher man lidt online skal man hos mange revisionshuse kontakte dem for at få et tilbud på en pris.  Dette kan gøre processen om at finde en ny revisor ret uoverskuelig, hvis man skal indhente 5 forskellige tilbud.

Når det drejer sig om revision, skal man huske på at hver virksomhed er unik, og har et helt specielt behov som ikke nødvendigvis gør sig gældende for mange andre virksomheder. Det er derfor det kan være svært for et revisionshus at lave en standardpris på revision og bogføring.

Man skal også huske på, at det ikke nødvendigvis er den billigste pris, som er den bedste pris for din virksomhed. Når du skal finde din nye revisor, bør du overveje nøje hvilke behov du helt præcist ønsker dækket, så du kan forhandle den bedste aftale. Har du udelukkende brug for bogføring og moms, eller kunne en service som fri support også være interessant? Hvad med årsrapporten og selvangivelsen? Har du brug for lønadministration?

Priseksempler på bogføring pris pr. bilag

Når det kommer til stykket, har prisen selvfølgelig også en betydning, og der kan faktisk være ret stor forskel i prisen imellem udbyderne. Vi har prøvet at finde nogle priseksempler frem fra forskellige udbydere af bogføring, og har herefter udregnet bogførings pris pr. bilag. Prisen er udelukkende baseret på bogføring og om hvorvidt der er moms med i prisen eller ej. 

bogføring-pris-pr-bilag

Som du kan se i tabellen ovenfor, kan der være ret stor forskel i prisen pr. bilag. Revisorskyen og Summ.dk er meget billigere sammenlignet med nogle af de andre, men her skal man være opmærksom på at der ikke er moms inkluderet og at prisen er fast. Den falder altså ikke, hvis du har flere bilag, som den gør ved PwC og OB Revision. 

Priserne du kan se ovenfor er ikke indhentet via tilbud, men priser som er offentliggjort på hjemmesider. Det betyder også at du højst sandsynligt kan forhandle en bedre pris, hvis du indhenter et tilbud. 

Kan man spare en revisor ved at ordne bogføringen selv?

Ja, det kan du egentlig godt. Er du en haj til bogføring, kan du sagtens klare din bogføring selv. Så er de eneste udgifter du bruger på bogføring kun den tid du bruger på det, og eventuelt udgiften til et bogføringsprogram. 

Er bogføring ikke din stærkeste side, kan dette godt kræve en del tid, som i sidste ende kan koste dig dyrt. Når man ser på priserne for bogføring, kan det hurtigt virke dyrt. Men prøv at holde dem op imod din egen timepris, hvis du selv skal sidde og bogføre. Ofte vil det kunne betale sig, og får du en professionel til at bogføre for dig, er du bedre sikret mod fejl. 

Hvad er bogføring?

Bogføring er når en virksomhed systematisk registrerer alle transaktioner med bilag. En transaktion er hver gang virksomheden køber eller sælger noget, altså virksomhedens indtægter og udgifter. I gamle dage førte man transaktionerne ind i en bog, og deraf kommer ordet bogføring. 

Hvad er et bilag?

Et bilag kan være en kvittering, en kassestrimmel, en faktura eller andet bevis på et salg eller et køb. Hver gang din virksomhed fortager en transaktion, skal det bogføres som et bilag. Alle bilag skal nummereres i en logisk orden, således at det er nemt at finde det pågældende bilag i bogføringen. Det betyder at bilaget skal have samme nummer, som det nummer der er angivet i bogføringen. Om du nummererer dem med 10, 20, 30, 40 eller med 2005, 2006, 2007, 2008 bestemmer du helt selv.

En transaktion er hver gang din virksomhed køber en vare, sælger en vare, betaler en regning eller din kunde betaler sin regning. 

Bogføringsprogrammer

Et godt bogføringsprogram kan være guld værd, hvis man ordner sin bogføring selv. Hvis du ikke allerede har et, kan vi anbefale dig at investere i et. Det kan gøre mange af dine processer meget lettere ved at automatisere dem. Før du går ud og køber det første bogføringsprogram der kommer frem på google, bør du ligesom ved valg af revisor, vurdere hvilke behov du præcist ønsker at få dækket. 

Er dit behov minimalt kan et program som Billy være et godt valg. Forventer du vækst i din virksomhed bør du overveje et af de mere tunge programmer som e-conomic og dinero, som er gearet til at håndtere lidt større poster. Størstedelen af bogførinsudbyderne kan arbejde i langt de fleste bogføringsprogrammer, men de mest populære programmer er e-conomic og dinero. 

Hvorfor skal man bogføre?

Ja, hvorfor skal man egentlig det? Jo, det skal du fordi du har pligt til at gøre det. SKAT eller en anden myndighed har ret til at se dine bilag hvis de ønsker det, og du har pligt til at fremvise dem. Derfor er det vigtigt at have styr på dette, skulle du modtage sådan en anmodning. Derudover gør det arbejdet med årsregnskabet og selvangivelsen utrolig meget lettere, når det skal udarbejdes. Det kan også give et godt indblik i din virksomheds økonomi løbende. 

God bogføringsskik

Taler man om bogføring, er man også nødt til at tale om god bogføringsskik. God bogføringsskik er nogle retningslinjer som skal overholdes med hensyn til sikkerheden af data. 

  • Udarbejdelse af bogføringen: Bogføringen skal ikke kunne blive ødelagt eller forsvinde
  • Opbevaring af materiale: Al materiale skal opbevares sikkert, så der ikke er mulighed for misbrug eller fejl
  • Mulighed for fremvisning: Materialet skal gemmes i minimum 5 år.
  • Sortering af bilag: Alle bilag skal helst sorteres i samme orden som de er blevet udarbejdet i. 

Bogføringsguide

Hvis du hopper ind på www.skat.dk kan man finde en ret god bogføringsguide for personligt ejede virksomheder, som man gratis kan benytte sig af. Her får du en god forklaring af reglerne for enkeltmandsvirksomheder uden ansatte som betaler moms. Du kan blandt andet også finde ud af hvordan du kan trække udgifter fra i moms og hvordan man bogfører et bilag ind i en kontoplan.

Har du brug for hjælp til bogføringen, eller ønsker du at vide mere om bogføring pris pr. bilag?

Bogføring kan som tidligere nævnt være ret tidskrævende og en smule uoverskueligt, hvis man ikke har sat sig godt ind i hvordan det skal gøres. Ønsker du hjælp til bogføring, tilbyder vi hos OB Revision revisionsydelser inklusiv bogføring til yderst konkurrencedygtige priser. Vi har fri support med i alle vores priser, uanset hvad dit behov er. Det betyder at du altid kan kontakte os, skulle du have brug for hjælp til noget. Vores revisor Pia har mere end 25 års erfaring i branchen, og står klar til at hjælpe dig.

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller en snak om hvad vi måske kan hjælpe dig med, er du velkommen til at kontakte os via kontaktformularen nedenfor. Vi vender altid tilbage inden for 48 timer.