En aftale

Køb af virksomheder

Køb af virksomheder kan være rigtig godt. Det er et fundament som man skal arbejde videre på og tilføje til.

De fleste brancher som står meget stærkt, og har en stor markedsandel, skyldes køb af virksomheder. Opkøb er vejen frem til vækst, da det vil styrke virksomhedens position og indtjeningsevne.

Hvorfor er der mange som vælger at købe virksomheder?

Årsagen til at mange vælger at købe virksomheder, er nemlig fordi de mener, det er meget nemmere at købe en allerede eksisterende virksomhed frem for at starte en ny virksomhed op fra bunden af. Det er også meget nemmere, at beholde eksisterende kunder, frem for at skulle finde nye kunder. Man kan spare en masse penge på marketing, da man som nystartet virksomhed, skal bruge en masse penge på at være synlige på sit marked og opnå en god markedsandel.

Beslutningsprocessen ved køb af virksomheder

Når man skal til at foretage et køb af en virksomhed, bør man opsætte en liste med kriterier for udvælgelsen af de ting, som bør omfattes af virksomheden. Man bør også udarbejde en liste med ting som ikke bør omfattes af virksomheden. Derudover kan man eksempelvis vælge ti virksomheder på listen, og derefter udvælge de mest relevante.

Når man har fundet de mest relevante, udarbejder man en vurdering af værdien på dem, og herefter en begrundet købsanbefaling. Foretag en analyse af blandt andet forretningsområdets værdiskabelse, hvor værdien skabes i forretningen, samt hvor værdien skabes i produktet osv. 

Fordele ved køb af virksomheder

  • Færre konkurrenter
  • Flere kunder
  • Trimme organisationen m.m.

Overvejelser du bør tage til dig

Med henblik på køb af virksomheder, er der mange gode fordele at tage højde for, derfor anbefaler vi stærkt, at du forhører dig hos en erfaren rådgiver. Dette kan du blandt andet gøre inde hos os!

Skal du sælge din virksomhed?     

Når man skal til at sælge sin virksomhed, er der nogle ting, som man bør tage højde for. Sådanne ting kunne eksempelvis være, hvad virksomheden er værd, hvor meget kan den sælges for, er virksomheden klar til salg, hvordan skal sådan et salg foregå, samt hvem kunne være de potentielle kunder?

Sådan et salg lyder meget nemmere end hvad det i realiteten er. Sådan en salgsproces kræver at det skal håndteres succesfuldt, ligesom det skal, når der er tale om køb af virksomheder. Derudover kræver det erfaring med alle de forskellige faser inden for salget af din virksomhed. 

Hvis du ikke har den rigtige erfaring inden for salg af virksomheder, og gerne vil sælge din virksomhed succesfuldt, anbefaler vi stærkt, at du kontakter en professionel, som kan garantere dig, at din virksomhed bliver solgt for den rigtige værdi. 

Aktiveoverdragelse eller aktieoverdragelse

Der findes to måder at sælge sin virksomhed på, og det er nemlig aktiveoverdragelse samt aktieoverdragelse.  Aktiveoverdragelse er når virksomheden aktiverer overdragelse til køber. Her kan sælgeren få mulighed for, at vælge hvilke aktiver han gerne vil sælge, og hvilke han selv vil beholde. Det kan eksempelvis være maskiner varelager m.m.

Forskellen mellem aktiveoverdragelse og aktieoverdragelse er nemlig, at hvis man sælger sin virksomhed via en aktieoverdragelse overdrages kapitalandelene til køberen. Det vil typisk være aktierne eller anparterne, med andre ord vil kapitalejerne sælge kapitaldelene i selskabet til en eller flere nye ejere og selskabet vil få en ny ejerkreds. 

Hos OB Revision rådgiver vi dig under hele salgsprocessen. Vores erfaring er meget stor, og vi garantere dig, at din virksomhed vil blive solgt succesfuldt.

Generationsskifte

En lang række virksomheder i Danmark ender med at stå for et generationsskifte inden for 10 år. Dette sker blandt andet, på baggrund af at de nuværende ejere går på pension eller efterløn, og at nogle fra familien ønsker at overtage virksomheden efterfølgende. Det er essentielt for et eller flere af familiemedlemmerne, som ønsker at overtage ejerskabet af virksomheden, er fagligt og ledelsesmæssigt kompetente til at overtage virksomheden.

Vær opmærksom på

Det er ret vigtigt at den ældre generation ikke presser familiemedlemmerne til at overtage virksomheden, da det kan være medvirkende til, at virksomheden får en negativ udgang. Interessen og kompetencen er en rigtig vigtig rolle, derfor er det også nødvendigt, at de er der hos den yngre generation.

Ligesom der er mange ting man skal tænke igennem, før man foretager sig et salg af virksomheder, og køb af virksomheder, skal man også gøre det for et generationsskifte, derfor bør man snakke med nogle professionelle med erfaring, så man kan gennemføre sådan et generationsskifte succesfuldt.

Kontakt

For yderligere info så kontakt os i nedenstående kontaktformular, vi vil besvare dig indenfor 48 timer. Hvis det haster, så kan du finde vores telefonnummer inde på vores hjemmeside, derfor skal du endelig ikke tøve med at kontakte os!

Vi står altid til rådighed, og er klar til at vejlede dig under hele forløbet. Inden for dette område har vi specialistviden, fuld forståelse og kendskab til køb af virksomheder, og ikke mindst 25 års erfaring. Kontakt os og lad os komme i gang