En online bogholder kan fritage dig for alle bogføringsopgaver. Online bogføring har dog både fordele og ulemper. Lad os tage et kig på, hvordan virtuel bogføring fungerer, og se, om det passer til din virksomhed.

momsindberetning

Brug for hjælp til online bogføring?

 • Dygtige revisorer med 40 års erfaring
 • Lav pris - spar op mod 25-40%
 • Fleksible løsninger, tilpasset din forretning

Hvad er virtuel bogføring, og hvordan fungerer det?

Bogholderen er en person, der holder styr på dine forretningstransaktioner og udarbejder dit regnskab. Bogholdere har gjort dette siden 2600 f.Kr., hvor oplysninger blev skrevet på lerplader med en stylus, hvilket gør det til det næstældste erhverv. Bogholdere i kolonitidens Amerika holdt styr på transaktionerne i en “affaldsbog”, som blev kaldt sådan, fordi dataene til sidst en dag ville finde vej til en officiel hovedbog, og den originale bog ville blive smidt væk.

For at holde styr på midlerne anvender bogholdere i dag en eller anden form for softwareplatform. Ligesom i de gamle dage med affaldsbog overdrager bogholdere dog ofte deres optegnelser til en revisor, når det kommer til skattetid, eller når der skal træffes større valg.

Visse finansielle aktiviteter ligger uden for bogholdernes rækkevidde; det er her, revisorer træder til. Revisorer bruger de oplysninger, som bogholdere har indsamlet, til at skabe finansielle modeller, mens bogholdere registrerer de daglige transaktioner. Regnskab er på den anden side mere subjektivt og kræver en sofistikeret fortolkning – f.eks. at hjælpe dig med at afgøre, hvornår det er tid til at inkorporere dig eller betale din skat for at få det højeste potentielle afkast.

Revisorer hjælper dig med at forstå det bredere billede og den vej, din organisation er på, mens bogholdere giver et bogstaveligt indblik i, hvad du gør økonomisk lige nu. For at arbejde som bogholder behøver du ikke nogen ekstra uddannelse eller endda en bachelorgrad.  Certificerede revisorer gennemgår derimod en omfattende uddannelse og består standardiserede eksamener.

Men hvad udfører en bogholder helt præcist i løbet af dagen?

Indtastning af data og kvittering af kvitteringer er altid en del af en bogholders arbejdsbeskrivelse. De er ansvarlige for at anvende dobbelt bogføring til at registrere alle finansielle transaktioner i din hovedbog, også kendt som registrering af journalposter. Det lyder måske kompliceret, men det indebærer typisk, at du skal indtaste alle dine transaktioner i regnskabssystemet. Bogføring indebærer imidlertid mere end blot at indtaste tal i et regneark; det kræver grundig analyse og den helt rigtige mængde juridisk viden. Når alt kommer til alt, vil bogholdere sikre, at dine regnskaber er i orden, og at dine fradrag er lovlige, hvilket sikrer, at du vil overleve en revision.

Bogholdere er ofte ansvarlige for at udarbejde fire store regnskaber:

 • En resultatopgørelse (undertiden kendt som en resultatopgørelse) er en finansiel opgørelse, der viser dine indtægter og omkostninger over en bestemt periode.
 • En balance er en oversigt over din økonomiske situation på et bestemt tidspunkt.
 • Pengestrømsopgørelsen er en dokumentation af de kontanter og kontantlignende værdier, der kommer ind og ud af din virksomhed.
 • En egenkapitalopgørelse (også kendt som en opgørelse over overskuddet) er en årsopgørelse, der illustrerer, hvordan din andel af kapital, reserver og overskud har ændret sig over tid.
momsindberetning

Brug for hjælp til online bogføring?

 • Dygtige revisorer med 40 års erfaring
 • Lav pris - spar op mod 25-40%
 • Fleksible løsninger, tilpasset din forretning

De kan også hjælpe din virksomhed med at køre som en velsmurt maskine ved at gøre følgende:

 • Kreditor- og debitorforretninger skal forvaltes (sørg for at få betaling til tiden og betal dine regninger til tiden)
 • Inddrive omsætningsafgift og overføre den til staten.
 • Hold øje med dit gældsniveau og betal gæld, der forfalder, og gør betalinger til enhver gæld, der forfalder.
 • Indgående kontanter skal registreres og indbetales i banken.
 • Hver måned skal du håndtere bankafstemninger.
 • Når det kommer til skattesæsonen, skal du give din CPA præcise regnskaber.
 • Hold styr på dit årlige budget.
 • Problemer og forskelle bør indberettes, så snart de opstår.
 • Lønbehandling

Fagfolk kan også hjælpe med noget økonomisk planlægning, så din revisor har mindre arbejde at udføre (hvilket er en god ting, fordi bogholdere er billigere end en CPA). De vil dog ikke kunne hjælpe dig med skatteplanlægning eller udarbejdelse af din selvangivelse.

OG tilbage til spørgsmålet: Hvad er online bogføring, og hvordan fungerer det?

En online bogholder håndterer din bogføring på afstand. Du kommunikerer med dem og deler dine økonomiske oplysninger ved hjælp af software. De kategoriserer dine transaktioner og udarbejder regnskaber for din virksomhed.  Det handler om transaktioner online, så du behøver ikke at bekymre dig, fordi den fleksible opsætning fra nutidens generation er digitale platforme.

Hvad er betydningen af bogføring?

Du får alle de oplysninger, du har brug for til at træffe vigtige forretningsmæssige valg, udnytte skattefradrag og indsende din skat hurtigt og til tiden, når dit bogholderi er præcist og ajourført. Når vi siger skattefradrag, mener vi det virkelig. En udgift, som du kan trække fra din skattepligtige indkomst, kaldes et skattefradrag (eller “skatteafskrivning”). Træk udgiften fra din skattepligtige indkomst. Skattemæssige afskrivninger giver dig i bund og grund mulighed for at betale en lavere skattebetaling. Udgiften skal dog opfylde IRS’ regler for at kunne fradrages fra skat. 

Hvad er fordelene ved at ansætte en virtuel bogholder?

 • Du vil drage fordel af en virtuel bogholderes hjælp, hvis:
 • Du spilder for meget tid og energi på at lave dit eget bogholderi.
 • Du er kommet bagud med din bogføring og har brug for hjælp til at indhente det.
 • Du vil gerne have, at næste års skattesæson bliver mindre vanskelig end sidste års.
 • Du vil gerne følge med i betalingerne, så du kan trække dem fra i skat.
 • Du har betalt din revisor for at gennemgå din bogføring i slutningen af året, så han kan indsende din skat.
 • Du ved ikke, hvor mange penge din virksomhed har i månedlige betalinger eller hvor meget omsætning den har om bord.

Hvis din virksomhed for det meste udfører digitale transaktioner frem for kontante transaktioner, kan online bogføring være yderst fordelagtigt. Mens en online bogholder kan administrere pengetransaktioner, er digitale transaktioner hurtigere og nemmere at kategorisere (som kreditkort-, debet-, Shopify- og Paypal-transaktioner).

Online bogføring er især velegnet til følgende typer virksomheder:

 • Butikker på internettet
 • Udviklere af mobilapplikationer
 • Softwareudviklere og designere, der arbejder på freelancebasis
 • Forfattere, kunstnere og videografer, der arbejder på freelancebasis
 • Online tidsbestilling og -betaling for sundheds- og wellness-specialister.
momsindberetning

Brug for hjælp til online bogføring?

 • Dygtige revisorer med 40 års erfaring
 • Lav pris - spar op mod 25-40%
 • Fleksible løsninger, tilpasset din forretning

Når det drejer sig om bogføring, er der to muligheder: online bogføring og lokal bogføring

Lokale bogholdere har traditionelt været det primære valg for små virksomheder. Tidligere ansatte du en bogholder fra dit nabolag, enten en uafhængig entreprenør eller en ansat i et revisionsfirma. En gang om måneden afleverede du så dine transaktionsregistre, og de indtastede og organiserede alt for dig.

De fleste lokale bogholdere bruger nu software. De kan automatisk registrere, kategorisere og udarbejde finansielle rapporter ved at synkronisere med dine bank- og kreditkortkonti. Faktisk vil du måske opdage, at du kun behøver at mødes med din lokale bogholder en gang imellem.

Med hensyn til de tjenester, de leverer, og hvordan de leverer dem, bliver lokale og online bogholdere mere og mere ens. Der er dog et par forskelle.

 Lokale bogholdereOnline bogholdere
Dokumentation  Du kan aflevere papirregistreringer til en lokal bogholder i hånden, hvis du har mange af dem – kvitteringer, leverandørfakturaer osv.Du skal tage billeder eller scanne dokumentation og derefter sende den pr. e-mail til en online bogholder.
Valgmuligheder for software  De fleste lokale bogholdere bruger regnskabssoftware, der er tilgængelig på markedet. For at kunne kontrollere dine bøger skal du købe denne software og lære at bruge den.  Selv om uafhængige bogholdere fortsat kan bruge standard-software, bliver bøger med en skræddersyet app, der er bygget til virksomhedsejere, så de kan bruge den uden besvær, mere og mere populære.
Der er mobiladgang  Du kan muligvis ikke kontrollere dine bøger på din mobile enhed, afhængigt af hvilket program din bogholder anvender.Tjenester, der leverer en mobil app, som giver dig mulighed for at holde styr på din økonomi, mens du er på farten.
Erhvervserfaring på internettet    En lokal bogholder er måske ikke bekendt med e-handel eller PayPal.Onlinevirksomheder foretrækker online bogholdere, fordi, ja, de er onlinevirksomheder. De er mere tilbøjelige til at være bekendt med de vanskeligheder, der er unikke for internetfyr.
Det er skattesæson.  Ved skattetid kan en lokal bogholder overdrage dine regnskaber til en revisor, som vil bruge oplysningerne til at indsende dine skatter og afgifter.Nogle online bogføringstjenester tager sig også af din skatteindberetning. Dette er noget, som de fleste online freelancere ikke tilbyder.
At få penge udbetalt        Lokale bogholdere tager normalt betaling pr. time og har en månedlig standardpris.Online freelancere, ligesom lokale bogholdere, tager normalt betaling pr. time. Online bogholderitjenester opkræver derimod et fast månedligt gebyr.
OmkostningerLokale bogholdere er sjældne, og de er generelt billigere end virtuelle bogholdere.Lokale bogholdere er normalt dyrere end virtuelle bogholderitjenester.

Online bogholderiløsninger er opdelt i to kategorier: freelancere og tjenester.

Freelancere

Sider som freelancer.dk bruges til at ansætte freelancere. Bogholdere har meget forskellige grader af ekspertise og uddannelse, og de er ikke lovmæssigt forpligtet til at have specifikke certificeringer.

Tjenester

Virtuelle regnskabstjenester giver dig ofte et team af bogholdere til at hjælpe dig med din bogføring. Individuelle freelancere er mindre sofistikerede end virtuelle tjenester. Du behøver ikke at bekymre dig om, at din bogholder går på ferie eller bliver syg, fordi de normalt har fulde teams. De kommer ofte med mere avancerede funktioner, f.eks. en specialiseret app.

momsindberetning

Brug for hjælp til online bogføring?

 • Dygtige revisorer med 40 års erfaring
 • Lav pris - spar op mod 25-40%
 • Fleksible løsninger, tilpasset din forretning

Hvilke faktorer bør du overveje, når du ansætter en online bogholder?

For det første skal du bestemme, hvad du kræver af en bogholder ved at besvare alle relevante spørgsmål. Derefter skal du stille nogle få spørgsmål for at vurdere dine muligheder.

Hvilke spørgsmål skal jeg stille?Hvordan man træffer en beslutning
Hvor mange transaktioner foretager du på en typisk måned?      Da freelancere bliver betalt pr. time, er flere transaktioner lig med dyrere bogholderi. For at kunne give dig et gennemsnitligt månedligt beløb skal de måske vide, hvor mange transaktioner du foretager hver måned.  
Har du styr på din økonomi efter periodiseringsprincippet eller efter kontantprincippet?    Holder du styr på din økonomi på periodiseringsbasis eller kontantbasis?
Har du allerede en skattebehandler?    Sørg for, at den virtuelle bogføringstjeneste, du vælger, enten kan arbejde en af disse sammen med din revisor eller forbinde dig med en dygtig revisor, som kan håndtere dine skatter selv.
Har du nogen erfaring med regnskabsprogrammer? Hvilken slags software taler du om?      Da de fleste freelancere bruger standard software, bør du måske vælge en, der allerede bruger et program, som du er fortrolig med.
Hvad er betydningen af tilgængelighed?      I ferier eller i travle perioder af året, f.eks. i skattesæsonen, kan det være svært at få fat i en freelance online bogholder. Det er mindre sandsynligt, at dette sker med onlinetjenester.
Hvad er det højeste beløb, du kan betale hver måned?    Det vil hjælpe dig med at skære dine muligheder ned og spare dig tid fra at bestille aftaler med bogholdere, som du ikke engang har råd til.

Hvordan vurderer du online bogholdere?

Hvilken type persona har de?

Hvis en online bogholder ikke har et websted, en internetprofil eller er til stede på sociale medier, kan det være tegn på uerfarenhed eller upålidelighed.

Hvad er kritikernes mening?

Hvis du ikke kan finde nogen online, kan du spørge bogholderen, om de har nogle udtalelser eller kan linke dig med nogle nuværende kunder.

Har de nogen tidligere erfaring inden for dit område?

En online bogholder, der er bekendt med virksomheder, der ligner din virksomhed, vil måske passe bedre til dig. De vil klassificere transaktioner for dig og har en bedre forståelse for fradragsberettigede forretningsudgifter.

Har du de økonomiske midler til at ansætte en online bogholder?

Hvis du stadig er i tvivl om du vil ansætte en online bogholder, skal du regne lidt på det. Lad os forestille os, at du bruger syv timer om måneden på bogføring. Prøv at anvende din timeløn på den tid, du bruger på bogføring, hvis du er freelancer.

Hvis du har ansatte eller entreprenører, skal du bruge timelønnen for den, der bruger mest tid på arbejdet.

Selv om du ikke skriver en check til dig selv for disse tjenester, vil du, når du har regnet det hele igennem, have et godt billede af, hvor meget du reelt bruger på bogføring hver måned.

Ved at hyre en online bogholder kan du spare mange penge i denne situation. For uanset hvordan du håndterer det, vil bogføring koste dig penge.

momsindberetning

Brug for hjælp til online bogføring?

 • Dygtige revisorer med 40 års erfaring
 • Lav pris - spar op mod 25-40%
 • Fleksible løsninger, tilpasset din forretning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *