Revisor til iværksætter

Introduktion til revisor til iværksætter

Nogle gange skal man bruge en revisor til iværksætter og iværksætterselskab (IVS). Men kan man bare vælge hvilken som helst, eller ville det være en fordel at vælge en bestemt revisor til iværksætter og IVS? I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på hvilke muligheder der er for iværksættere og deres behov. Derudover vil vi komme ind iværksætterrådgivning og dertilhørende behov.

Hvad er en revisor til iværksætter?

Det er vigtigt at have en revisor som passer til dit behov. En revisor til iværksætter gør at du har en faglig kvalificeret person som er i stand til at sætte sig ind i din virksomhed, og kunne handle ansvarligt derefter. På baggrund af dette, anbefales det at finde en revisor som passer til dine behov. Når du vælger, skal du sikre dig at din revisor har de kvalifikationer som er nødvendige for at løse dine revisionsopgaver. Sprøg derfor din ind til hvilken revisorerklæring som er nødvendig for dig, når du skal finde din revisor til iværksætter.

Hvad er fravalg af revision?

Vi skal forsøge at gøre det helt klar, når man snakker om fravalg af revision, betyder det ikke at man ikke skal lave sit regnskab. Kort fortalt betyder det at man bliver frataget for at skulle benytte en statsautoriseret revisor. Det kan være en fordel for revisor til iværksætter, da det alt andet lige, ikke koster lige så meget som en statsautoriseret revisor.

Dette er god iværksætterrådgivning, da mange har muligheden for fravælge revision, og derved spare penge. Denne løsning er stadig relativ ny, og mange har ikke fået øjnene op for det endnu. Før i tiden var det sådan at når man oprettede en virksomhed, skulle man være tilknyttet en revisor, hvilket betød at man havde et meget mere fast tilhørsforhold til sin revisor. Markedet er nu åbnet mere op, og har givet fleksibilitet til at flytte meget nemmere. Dog anbefaler vi stadigvæk at man har et godt samarbejde med sin revisor, da man kan opnå rådgivning og råd som man måske ikke havde fået på anden måde. 

Hvad er en statsautoriseret revisor?

Statsautoriseret revisor er en beskyttet titel, og må derfor ikke benyttes medmindre man har opnået autorisationen. Revisor er derimod ikke en beskyttet titel. Dette bliver derfor ofte benyttet af folk som eksempelvis har en cand.merc. aud. eller arbejder i et revisionshus eller på anden vis arbejder med regnskab.

En statsautoriseret revisor til iværksætter er som umiddelbart ikke godt match, da en statsautoriseret revisorer i reglen tager en langt højere pris for sin service end andre typer af revisorer. Dette er derudover også i tråd med at en statsautoriseret revisor har andre beføjelser som ingen andre har rettigheder til. Derudover er der også bestemte typer virksomheder, hvor det er påkrævet at man har en statsautoriseret revisor. På baggrund af dette, anbefales det alt andet lige ikke at vælge en statsautoriseret revisor til iværksætter. Derimod er der andre typer af revisorer som ville være mere passende til iværksættere. 

Iværksætterrådgivning

Når man starter en ny virksomhed, er der mange ting du skal være opmærksom på. Det kan derfor være en god idé at alliere dig med et revisionshus som har erfaring på området. Hos OB Revision har vi stor erfaring hvad angår iværksættervirksomheder.

Vores iværksætterrådgivning bygger på tillid, innovation og viden. Vi sætter en dyd i at hjælpe nystartede virksomheder. I 2017 blev OB Revision stiftet, hvorved vi selv oplevede mange af de udfordringer som så mange andre iværksættere oplever og kan komme til at opleve. Vi ved fra egne erfaringer hvordan man skal håndtere bestemte situationer, samt de muligheder det afføder. Vi ønsker at være den rigtige revisor til iværksætter, samt være med til at forme fremtidens selskaber. 

Nu tænker du måske, jamen, hvordan kan OB Revision helt præcis hjælpe mig? 

Vores ydelser bygger følgende: 

  • Regnskab

Vi udarbejder dit regnskab, og sender indberetningen til de nødvendige myndigheder.

  • Lønadministration

Vil du gerne slippe for at holde styr på dine ansattes løn? Vil du gerne vide mere om reglerne og muligheder ved at have ansatte, klarer vi også det. 

  • Bogføring

Slip for at svømme i kvitteringer og miste overblikket, den klarer vi nemlig også.

  • Opstilling af regnskab

Inden du starter din nye virksomhed op, kan det være en god idé at tage en snak om dine muligheder. Dette kan gavne dig igennem den første tid. Derudover hjælper vi også gerne løbende, så du hele tiden er opdateret når der sker ændringer. 

  • Selvangivelse 

Er det en personlig eller udvidet selvangivelse, har vi en løsning til dette. Denne løsning afhænger af hvilken virksomhedstype din virksomhed er, dvs. enkeltmands, IVS, ApS eller A/S. 

  • Valg af virksomhedsform

Som det er nu, er der 4 virksomhedsformer: Enkeltmandsvirksomhed (EM), Iværksætterselskab (IVS),  Anpartsselskab (ApS) og Aktieselskab (A/S). Det kan være en god idé at læse op på hvilken virksomhedsform som passer bedst til din virksomhed. Der er derudover en række overvejelser som  skal gøres inden du vælger. Ydermere skal vi gøre opmærksomme på, at Iværksætterselskab (IVS) desværre ikke længere er muligt at oprette. Siden den 15. April 2019 har det ikke længere været muligt at oprette et IVS. Afslutningsvis skal det bemærkes at alle IVS´er skal være omdannet senest den 15. Oktober 2021. 

Er der noget som vi mangler, eller har du spørgsmål til vores service, er du velkommen til at kontakte os på tlf: 29628768 – E-mail: kontakt@obrevision.dk eller udfyld kontaktformularen nederst på siden.

IVS til ApS

Som nævnt ovenstående, skal alle iværksætterselskaber være omdannet inden den 15. Oktober 2021. Står du i den situation at du har et IVS og skal have omdannet din virksomhed, ville det mest nærliggende være at omdanne til et ApS. Dette koster 40.000 DKK i oprettelse, minus den ene krone du investerede da du oprettede dit IVS. Denne omdannelse kan tage tid, og vi anbefaler derfor at du er tidligt ude, således at omdannelsen kan blive foretaget rettidigt. Hvis der ikke bliver foretaget en omdannelse, vil virksomhedens blive tvangslukket. Det ønsker vi naturligvis ikke sker for din virksomhed. For at gøre det nemmere for dig, har vi udarbejdet en kort gennemgang af muligheder for omdannelse. Hvis indlægget ikke er fyldestgørende, er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Vores mening om revisor til iværksætter

Der er mange løsninger ift revisor til iværksætter. Vi anbefaler at man får et samarbejde, hvor ens ambitioner bliver afspejlet i samarbejdet med ens revisor. Sørg derfor for at der er iværksætterrådgivning med når du indgår et samarbejde med en revisor.

Har du en forventning til at din virksomhed skal udvikle sig og blive større, kan det være en idé at du fremtidssikre. Når det er sagt er det ikke ensbetydende med at du skal ud og finde en dyr Statsautoriseret revisor, når det ikke er nødvendigt. Lav derfor en 5 års plan for din virksomhed, og sammenlign den med din revisor og find derfra ud af om at det kan lade sig gøre. Det kan derudover tænkes at i trin med at din virksomhed udvikler sig, at din revisor gør det samme. 

Kontaktformular