Introduktion til blogindlægget Revisoradgang til SKAT

På SKAT.dk indberetter og/eller finder man oplysninger om sin virksomhed i forbindelse med sin virksomheds skatteforhold. Man har mulighed for at give sin revisor adgang til SKAT, så ens revisor kan tilgå og behandle oplysninger for en. Læs nedenstående blogindlæg for at blive guidet igennem trin for trin hvordan man giver Revisoradgang til SKAT og for at blive klogere på hvad det indebærer.

Hvad er TastSelv Erhverv?

TastSelv Erhverv er firmaers adgang til SKAT, altså adgangen til sin virksomheds skatteoplysninger. Dette indebærer blandt andet ens registreringsbevis, skattemappen, moms, told og punktafgifter mv.

 

I TastSelv indberetter man for sin virksomhed eller den virksomhed, som man er revisor for. Man logger på TastSelv erhverv med en af følgende måder:

  • TastSelv-kode.
  • Privat NemID hvis man er en enkeltmandsvirksomhed.
  • NemID medarbjedersignatur.

 

TastSelv Erhverv er for mindre indberettere. Det vil sige at TastSelv Erhverv er for indberettere med enkelte indberetninger, indberettere med indberetningsfiler, som er mindre en 10 MB eller indberettere, som ikke har det fornødne IT-kendskab.

 

Hvad er revisoradgang til SKAT?

Revisoradgang til SKAT betyder at man kan give sin revisor adgang til sin TastSelv erhverv. Man har mulighed for at vælge, hvilke funktioner i TastSelv, som adgangen skal gælde. Ens revisor kan på den måde tilgå og behandle ens oplysninger. Sagt på en anden måde så giver man sin revisor adgang til at se og indberette de ting som man selv kan på sin TastSelv erhverv. På den måde kan ens revisor hente oplysninger i forbindelse med udarbejdelse af ens regnskab, afstemme skattekontoen, indberette regnskabet mv.  

 

Hvordan giver man sin revisor adgang til SKAT?

Den revisor, man ønsker at give lov til at indberette på vegne af sin virksomhed, skal forinden, man selv giver sin revisor adgang til SKAT, have accepteret at indberette på vegne af klienter. Det gøres ved, at de tilmelder sig Revisionsordningen i TastSelv Erhverv.

 

Nedenstående 10 trin beskriver meget simpelt hvordan man giver sin revisor adgang til SKAT:

1. For at kunne give revisoradgang til SKAT, skal man være logget på TastSelv Erhverv.

 

2. Når man er logget ind, skal man klikke på Profil.

 

3. Når man er på menupunktet Profil, skal man klikke på Rettigheder til TastSelv i menuen til venstre.

 

 

4. Efter det skal man klikke på Autoriser revisor m.fl.

5. Herefter skal man vælge det område, som man vil give adgang til under indberetningsområde.

 

Autorisationen foretages pr. rettighed. Det vil sige, at man kun kan vælge en rettighed af gangen. Derfor skal man udføre de kommende trin for hver af disse rettigheder, som man ønsker at give sin revisor.

 

De mest normale rettigheder, man giver til sin revisor er: 

Eindkomst, EU salg uden moms, Logbog over ansatte, Moms, Momsrefusion, Se skattekonto, Selvangivelse selskaber m.fl., Skattekonto – kontoejer, Skattekonto – virksomhedsgodkender, Skatteoplysninger, Udbytteskat og modtagere (hvis det er et selskab) & Udveksling af finansielle oplysninger

6. Derefter klikker man på pilen til højre.

 

 

7. Nu skal man indtaste sin revisors CVR- eller SE-nummer i feltet under CVR-/SE-nr.

 

OB Revisions CVR-nummer er:  38338161

 

8. Klik efterfølgende på pilen til højre.

9. I feltet under Slutdato kan man vælge, hvor længe adgangen skal gælde.

10. Afslutningsvis skal man trykke på Gem.

 

Når man har fulgt alle overstående trin, har man givet sin revisor eller rådgiver, autorisation til at indberette på vegne af sin virksomhed, altså givet sin revisor adgang til SKAT. Revisoren kan se og benytte indberetningsområderne indenfor en halv time efter adgangen er blevet givet. Det kræver dog som nævnt, at revisoren først også selv har tilmeldt sin virksomhed under Revisorordning i TastSelv Erhverv. Ens revisor kan efterfølgende også give eventuelle medarbejdere adgang.

 

 

Overblik

Under Profil i menuen findes desuden fanebladet Historik. Her har man altid muligheden for at se:

  • Hvem man har autoriseret, til hvad og for hvilken periode.
  • Hvornår den autoriserede har benyttet adgangen.
  • Hvad den autoriserede har ændret på ens vegne.

I tilfælde af at man har autoriseret et CVR/SE-nummer, hvor der herunder er ansat flere medarbejdere, har man ikke mulighed for præcis at se hvilken medarbejder, som har været logget på TastSelv på ens vegne. Man har dog mulighed for at få hjælp til at finde frem til den enkelte medarbejder.

 

 

Hvordan ophæver eller ændre man autorisationerne?

En autorisation ophører automatisk på den valgte udløbsdato. Det er dog altid muligt at slette den før tid. Det gøres nemt på følgende måde:

  • Når man er logget ind på sin TastSelv Erhverv, skal man klikke på Profil i menuen og fanebladet Autorisation af rådgivere/andre.
  • Derefter skal man vælge CPR-/CVR-nummeret på listen og trykke på Slet.
  • Hvis man klikker på Vis/rediger kan man også forlænge autorisationen eller vælge funktioner til eller fra.

 

Hvordan giver man revisoradgang til SKAT som enkeltmandsvirksomhed

Når man skal give revisoradgang til SKAT som enkeltmandsvirksomhed skal man både følge den tidligere guide med de 10 trin samt give adgang til sin skattemappe.

 

 

Nedenstående 7 trin beskriver meget simpelt, hvordan man giver sin revisor adgang til sin skattemappe:

1. Det første trin er at åbne www.skat.dk i sin browser.

2. Her skal man logge på som borger med enten NemID eller TastSelv-kode.

3. Derefter skal man klikke på Profil øverst til højre.

4. Herefter skal man klikke på Giv adgang til rådgivere eller andre.

5. Efter det skal man indtaste sin revisors CVR-nummer.

 

OB Revisions CVR-nummer er: 38338161.

6. Når man har gjort det, scroller man længere ned på siden og sætter flueben ved Adgang til alle informationer.

7. Afslutningsvis skal man trykke Godkend – husk at logge af.

Når man har fulgt alle overstående trin, har man givet sin revisor adgang til sin skattemappe og dermed som enkeltmandsvirksomhed givet revisoradgang til skat. Adgangen fremfår af ens profil på skat.dk og kan til enhver tid slettes.

 

Hvorfor skal man bruge en revisor?

En revisor kan eksempelvis hjælpe med at sikre, at man ikke kommer til at betale mere i skat, end man behøver. En revisor kan yde virksomheder assistance i alle virksomhedens stadier. Revisorer kan blandt andet være behjælpelige i virksomhedens opstartsfase, ved salg, køb, fusion eller opdeling samt meget mere. Udover at tilbyde revision af regnskaber kan en revisor altså også fungere som en rigtig god sparringspartner, som kan rådgive en til at tage de rigtige skridt. Ydermere er det som regel meget tidkrævende og komplekst at føre regnskab og derfor kan en revisor også være behjælpelig på den måde, så man har mere tid til det som man er god til.

 

Kontakt

Har du brug for hjælp til indberetning og ønsker du at sikre at du ikke betaler mere i skat end det du behøver? Eller har du brug for hjælp til noget helt tredje, så kan du kontakte os via nedenstående kontaktformular. Herefter vil du modtage et telefonopkald indenfor 48 timer, hvor vi kan tilbyde at arrangere et gratis og uforpligtende møde med vores revisor eller give dig et uforpligtende tilbud.  Hos OB Revision har vi mere end 25 års erfaring, og står klar til at tilpasse vores hjælp dine behov. Vi tilbyder høj kvalitet til konkurrencedygtige priser og sætter stor pris på alle vores kunder. Af den grund nyder vi at rådgive dig og følge din udvikling.