Skattefradrag

Skattefradrag

Skattefradrag er kort sagt et beløb, som kan trækkes fra i personindkomsten, og er også dermed skattefrit. Det er et begreb som dækker over alle fradrag, som eksisterer i Danmark.

Skattefradrag dækker over en lang række forskellige fradrag, og man vil dermed få et højt rådighedsbeløb. Det skattefradrag som man er berettiget til, vil blive trukket fra lønnen automatisk, inden der skal betales A-skat m.v.

Vær opmærksom på

Man skal altid kigge sin årsopgørelse igennem, når man får den fra SKAT. Den skal kigges grundigt igennem, for at være meget sikker på, at man ikke går glip af noget skattefradrag. Der er en del mennesker i Danmark, som ikke ved hvilke skattefradrag de er berettiget til. Hvis dette også er gældende for dig, anbefales der stærkt at du går ind på SKAT´s hjemmeside for at finde informationerne der.  

Der findes forskellige skattefradrag

Der findes mange forskellige skattefradrag, og det er ikke altid, at man kender til dem alle sammen. I de følgende nedenstående felter, kan du måske blive lidt klogere inden for de forskellige skattefradrag.

Kørselsfradrag

Du er berettiget til kørselsfradrag, hvis du har mere end 24 km til og fra dit arbejde, hvilket vil svare til mere end 12 km for hver vej. Dette er gældende for alle transportmidler, hvilket vil sige bil, tog, bus og cykel. Dog kan man ikke få fradrag, hvis transporten bliver betalt af arbejdsgiveren, hvis man har en firmabil til rådighed, eller hvis man kører til og fra sit studie/ ulønnet praktik, da SU ikke tælles som løn.

Personfradrag

Alle mennesker har ret til personfradrag i Danmark. Personer over 18 år er berettiget til ca. 43.400 kroner,  mens personer under 18 er berettiget til et personfradrag på 32.600 kroner. Dog er det ikke noget man selv skal indtaste i SKAT, idet SKAT automatisk udregner det.

Beskæftigelsesfradrag

Alle mennesker i Danmark som betaler arbejdsmarkedsbidrag er berettiget til at få beskæftigelsesfradrag. Kort sagt så er beskæftigelsesfradrag beregnet til alle der er i beskæftigelse. Dette udregner SKAT også automatisk ud fra en procentsats af lønnen. 

Håndværker og servicefradrag

Når man har brugt en håndværker i hjemmet eller, hvis der blev udarbejdet en serviceydelse i hjemmet såsom rengøring, kan man få skattefradrag for de lønudgifter man har haft.

Rentefradrag

Ligesom man skal betale skat af renteindtægterne, kan man også få fradrag for renteudgifterne. Man kan også få fradrag for stiftelsesprovision, hvis løbetiden er under to år. Du kan læse nærmere om det inde på SKAT´s hjemmeside.

Fradrag ved indbetaling til fagforening og A-kasse

Hvis man er medlem af en fagforening og A-kasse, er man også berettiget til at få fradrag for det. Dog er det meget vigtigt, at man selv for udfyldt det på skatteopgørelsen.

Gaver til velgørende foreninger

Vidste du at man også kan få skattefradrag for velgørende foreninger?

Hvis man i løbet af året betaler penge til velgørende foreninger, kan man få skattefradrag for det. Dog er det ikke alle foreninger, da det kun er gældende for foreninger som er godkendt af SKAT.

Forretningsrejser mv.

Hvis man i forbindelse med sit arbejde er ude at rejse, kan man få mulighed for at få fradrag for de udgifter som er forbundet med det. Dog kan man også få fradrag for småfornødenheder, såsom en kop kaffe på vejen osv.

Pensionsindbetalinger

Man skal sørge for, at indskud på ratepension ikke overstiger fradragsgrænsen på ca. 55.900 kroner, da man kan risikere ikke at få fradrag for det. k

Tab på aktier og aktiegevinster

Når man opnår gevinster på aktier, skal man altid oplyse nettogevinster, det samme er gældende når der er tale om tab. Gevinster er skattepligtige og skal medregnes i indkomsten. Når der er tale om tab af aktier, skal det altid opdeles i aktiebaserede kontrakter, hvor tab kan modregnes i gevinst på aktier optaget til handel på reguleret marked, og andre finansielle kontakter.

Bliv klogere hos OB Revision

Hos OB Revision får du en personlig oplevelse og meget tæt dialog om hele dit årsregnskab. Du kan slappe helt af, mens vi fixer dit regnskab, og sørger for at du ikke går glip af noget fradrag, som du er berettiget til. Som kunde modtager du den bedste oplevelse og mest nærværende rådgivning, samt 100% tilfredsstillelse.

Kontakt

Det vil være meget ærgerligt, at gå glip af et fradrag som man i realiteten er berettiget til. Derfor mener vi, at du på ingen omstændigheder skal tøve med at kontakte os!

Kontakt os i nedenstående kontaktformular, og bliv endnu klogere indenfor skattefradrag.